De Lage Hof

In het prachtige Overasselt ligt De Lage Hof. Hier woont u beschermd in een landelijke sfeer. Malderburch heeft hier plaats voor 24 cliënten. Dat zijn zowel ouderen met dementie als mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er zijn twee woongroepen verdeeld over vier groepswoningen. In overleg met onze zorgbemiddeling kijken we samen of deze woonvorm bij u past.

Lekker leven, iedereen thuis en samen wonen

De zorg die wij op De Lage Hof aan cliënten en deelnemers van de dagbesteding bieden is gebaseerd op drie pijlers:

Lekker leven:  Het leven op De Lage Hof staat in het teken van lekker landelijk leven. De huiselijkheid en het leven van alle dag staan centraal. Dit betekent dat het dagelijks ritme van de dag uitgangspunt is met een afgestemd dagprogramma voor elke bewoner.

Iedereen thuis: Het dagelijkse leven rond de boerderij en het museum midden in het eigen dorp biedt aan iedereen die extra zorg nodig heeft een vertrouwde plek.

Samen wonen: samen wonen en samen werken houdt niet op bij de grenzen van de formele en informele zorg. Ook niet bij de ouderenzorg of verstandelijk gehandicaptenzorg. Op De Lage Hof wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit één team met respect voor ieders mogelijkheden en kwaliteiten; geïntegreerd wonen met geïntegreerde dienstverlening door de medewerkers is het uitgangspunt in de organisatie.

Wonen

De Lage Hof is een kleinschalig woonconcept en biedt gelegenheid om beschermd te wonen in een landelijke omgeving. Bij ons wonen 12 cliënten met een psychogeriatrische indicatie en 12 cliënten met een verstandelijke beperking. Er zijn vier verschillende woningen. In iedere woning wonen 6 cliënten. Alle cliënten ontvangen zorg op maat. De cliënten hebben geen volledig eigen appartement, maar wel een ruime eigen slaapkamer. Het leven van alledag speelt zich voornamelijk af in de gezamenlijke ruime woonkamer waar ook de familie van harte welkom is.

Binnen De Lage Hof werken wij intensief samen met de vele vrijwilligers die bij de activiteiten in en om De Lage Hof betrokken zijn; zo is er een museum, een moestuin, een dierenweide en een huiskamer café.

Om op De Lage Hof te kunnen wonen heeft u een indicatie voor 24-uurs zorg met verblijf nodig.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het wonen op De Lage Hof kunt u terecht bij Malderburch, Ga naar contact voor meer informatie.

Dagbesteding

Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er dagbesteding georganiseerd op De Lage Hof. In een groep van ongeveer 10 personen kunt u met ondersteuning van een professionele kracht en een vrijwilliger aan diverse activiteiten deelnemen. Voordat u start, vindt er eerst een gesprek plaats met de ouderenadviseur. Tijdens dat gesprek worden de diverse mogelijkheden en voorwaarden voor deelname besproken. Voor de basis-dagbesteding heeft u geen toestemming nodig van de gemeente. Voor deelname aan de specialistische dagbesteding wordt toestemming gevraagd.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden en graag een afspraak maken? Neem dan contact op met onze ouderenadviseurs. Telefoon: (024) 357 05 70. Wij helpen u graag verder.

Telefonische bereikbaarheid dagbesteding
De dagbesteding van De Lage Hof is op maandag, woensdag en vrijdag telefonisch bereikbaar via (024) 324 63 39.