Onze moestuin ontwikkelt zich tot een mooie pluk- en beleeftuin. Hierbij kunnen wij alle hulp gebruiken. Iedereen die van tuinieren houdt, is van harte welkom!

Samen werken

Buurderij De Lage Hof wordt helemaal gerund door vrijwilligers.Onze vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van het terrein en de moestuin, de complete horeca, de schoonmaak, het gebouwonderhoud, de bouw van nieuwe opstallen, ondersteuning bij de zorg, de reparatie van oude landbouwwerktuigen, het organiseren van de open dagen  en rondleidingen in het museum. Kortom, de Buurderij is een organisatie vóór vrijwilligers en dóór vrijwilligers.

Bent u op zoek naar een zinvolle dagbesteding en leuke sociale contacten? Dan is vrijwilligerswerk bij de Buurderij wellicht iets voor u. Al hebt u maar een uurtje in de week, dan kunt u zich al verdienstelijk maken door bijvoorbeeld met een cliënt een kopje koffie te drinken in ons huiskamercafé.

Op dit moment zijn wij in het bijzonder op zoek naar tuiniers voor onze moestuin. De moestuin is zich aan het ontwikkelen tot een mooie pluk- en beleeftuin. Met groenten, fruit en bloemen voor de bewoners van het zorgcomplex van de Buurderij en verkoop aan dorpsbewoners en voorbijgangers. Voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling kunnen wij alle hulp gebruiken. Iedereen die van tuinieren houdt is welkom.
Ook wil de Buurderij de oude agrarische ambachten ‘levend’ houden en zoekt daarom smeden en kaasmakers die op vrijwillige basis demonstraties en workshops willen geven in de daarvoor gebouwde opstallen.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk belt u met 06-15243550 of stuurt u een mail naar museumdelagehof@gmail.com. Wij leiden u graag rond. Zo kunt u zelf een inschatting maken of ons vrijwilligerswerk bij u past. Onze ervaring is dat menigeen zich al snel thuis voelt op de Buurderij, dus wees welkom!